Descriere proiect

Descriere proiect - Parc Orășel - amenajare

Galerie Imagini - montaj gazon etapa II


Parcul Orășel sau Parcul Podu Roș este situat pe malul stâng al Bahluiului, învecinat cu Biserica Lipovenească și vizavi de Biserica Sfinții Constantin și Elena.
Spaţiile verzi sunt o componentă esenţială a habitatului uman, cu efecte asupra echilibrului ecologic al acestuia, reflectând prin existenţa lor, nivelul de trai, gradul de cultură şi de civilizaţie al locuitorilor săi. Spațiul verde din Parcul Orășel este neomogen ca și vegetație existând zone nepopulate cu arbori (centrul parcului) în contrast cu zone aglomerate de vegetație.
Creșterea vegetației lemnoase a modificat pe unele porțiuni aspectul ansamblului peisagistic, creându-se aglomerări ale arbuștilor și arborilor. Dintre arborii existenți în acest moment sunt arbori ce necesită lucrări de întreținere; gardurile vii sunt degradate, incomplete și necesită defrișări.
Spațiul verde studiat are trei funcțiuni principale:
- funcțiunea de tranzit;
- funcțiunea recreativă;
- funcțiunea ecologică.
Terenul care urmează să se gazoneze trebuie eliberat de vegetaţia concurentă existentă (buruieni, iarbă, rădăcini) precum şi de resturi de materiale de construcţii sau piatră. S-a propus și amenajare cu sistem de irigare automatizat pentru a face față gazonul nou înființat. Solul curăţat trebuie să fie mărunţit prin frezare, nivelat şi tăvălugit uşor pentru a evita lăsarea terenului ulterior. De asemenea trebuie adăugat pământ fertil pentru a umple diferențele de nivel existente. Reamenajarea Parcului Orășel intenţionează să ofere locuitorilor cât şi celor care sunt în trecere un spaţiu estetic vizual şi util în acelaşi timp dacă ţinem cont că arborii sunt surse vii şi sigure de oxigenul de care avem atâta nevoie.

Acolo unde spațiul o permite s-au propus amenajări peisagere prin grupaje de arbori și arbuști decorativi prin frunze, flori sau fructe pe tot parcursul anului. Câteva din speciile ornamentale propuse pentru reamenajare sunt: Acer platanoides Globosum, Acer rubrum, Picea pungens glauca Globosa, Acer palmatum Fireglow, Berberis thunbergii atropurpurea nana, Berberis thunbergii aurea, Lavandula angustifolia, Rudbeckia fulgida Goldsturm, Cotoneaster horizontalis, Juniperus horizontalis Golden Carpet, Picea glauca conica, Pinus mugo pumilio, Astilbe sp., Thuja Danica, Juniperus horizontalis Prince of Wales, Spiraea japonica Anthony Waterer și punctat flori anuale și bienale.

Vegetația propusă pentru reamenajare este reprezentată de arbori și arbuști sempervirescenți pentru verdele din anotimpul rece dar și de foioasele colorate atât de necesare pentru dinamica parcului.

Reamenajarea cu arbori și arbuști noi face posibilă reîmprospatarea inventarului de specii ornamentale.

Galerie Imagini - montaj gazon etapa I


Galerie Imagini - pregătirea terenului


Proiecte la Final


Partenerii noştri

iasitvlife
focus