Istoric
Parcul Expoziției a fost amenajat în anul 1923, după Unirea Basarabiei și Bucovinei cu România când, pentru a se cunoaște potențialul acestor provincii și a se stabili strânse legături economice între ele, s-a luat hotărârea să se deschidă la Iași o „Expoziție agricolă viticolă și de industrie casnică a Moldovei întregite“, la care au fost invitați producători din toate ținuturile.
Ca urmare a faptului că lipsea din oraș un spațiu potrivit pentru a găzdui o expoziție, Comisia Interimară a Iașilor, condusă de primarul Constantin Toma a hotărât folosirea maidanului de la capătul aleilor Ghica Vodă, Parcul Expoziției fiind inaugurat la data de 27 septembrie 1923.
Planul de sistematizare al zonei și de amenajare a terenului necesar pavilioanelor a fost întocmit de către arhitectul Nicolae Ghica-Budești.
Sursa:Wikipedia
În prezent, PARCUL EXPOZIȚIEI este destinat tranziției, recreerii sau odihnei de scurtă durată a persoanelor ce vizitează zona dar și pentru cei care caută o oază de relaxare.
Parcul îndeplinește funcția de ameliorare a climatului urban prin moderarea temperaturilor excesive și atenuează variațiile de temperature diurne și sezoniere.
SC SERVICII PUBLICE IAȘI SA întreține permanent acest parc, realizând acțiuni de:
toaletare a vegetației lemnoase
înlăturare a vegetației îmbătrânite, degarnisite și uscate
ridicare a coronamentului arborilor și arbuștilor
reparare a aleilor și mobilierului existent
amenajare a unui sistem de irigare automat
așternere gazon tip rulou sau semănare de semințe de gazon
de îmbogățire a biodiversității cu vegetație arbustivă, floricolă și ierboasă.
La aceasta amenajare s-a folosit tehnică la standardele cele mai înalte şi materilal dendrofloricol de calitate ridicată. Materialul floricol este de calitate superioară şi urmăreşte realizarea unui impact vizual puternic prin culoare şi formă.