Descriere proiect

Descriere proiect - Parcul Gulliver


PARCUL GULLIVER este destinat tranziției, recreerii sau odihnei de scurtă durată a persoanelor ce vizitează zona dar și pentru cei care caută o oază de relaxare.
Parcul îndeplinește funcția de ameliorare a climatului urban prin moderarea temperaturilor excesive și atenuează variațiile de temperature diurne și sezoniere.
În acest proiect s-au propus spre realizare căi de acces asfaltate care îndeplinesc funcția de tranzit a parcului, dar și cea de relaxare, precum și mobilier urban (bănci și coșuri de gunoi).
Aparatele de fitness au fost regrupate într-o singură zonă, alăturată parcului de joacă pentru copii, astfel încât adulții care îi însoțesc pe cei mici să aibă posibilitatea de a-I supraveghea în timp ce se relaxează folosind aceste aparate.
De asemenea, s-a propus completarea mobilierului urban prin amplasarea unui număr de trei bănci de dimensiuni mari, situate în jurul unor arbori existenți.
S-au amenajat grupaje de arbori și arbuști decorativi prin frunze, flori sau fructe pe tot parcursul anului.
Speciile ornamentale propuse pentru reamenajarea parcului:

  • Acer negundo variegatum
  • Cotoneaster dammeri var. radicans
  • Euonymus fortune coloratus
  • Jeniperus pfitzeriana var. Old Gold
  • Carex sp.
  • Flori anuale, flori bienale, etc.

La aceasta amenajare s-a folosit tehnica la standardele cele mai înalte şi material dendrofloricol de calitate ridicată. Materialul floricol este de calitate superioară şi urmăreşte realizarea unui impact vizual puternic prin culoare şi formă.
Crearea acestui spaţiu a fost realizată de personalul angajat la Servicii Publice Iaşi , începând de la faza de analiză, proiectare, trasare, execuţie şi întreţinere.

Galerie Imagini


Proiecte la Final


Partenerii noştri

iasitvlife
focus