Descriere proiect

Descriere proiect - Amenajarea spațiu verde Facultatea de Construcții


Situată în Municipiul Iași, pe malul stâng al râului Bahlui, Facultatea de Construcţii şi Instalaţii din Iasi este o instituţie de învăţământ superior cu o mare tradiţie şi un înalt nivel academic, fiind printre cele mai bune facultăţi de profil din România, asigurând o ofertă educaţională flexibilă în domeniile Inginerie Civilă şi Ingineria Instalaţiilor capabilă să susţină şi cadrul de calitate, în ceea ce priveşte cercetarea,în mediul local şi regional şi integrarea internaţională, în concordanţă cu noile cerinţe ale pieţei muncii dintr-o societate bazată pe cunoaştere şi tehnologii informatice.
Amplasată într-o zonă intens circulată din oraș (Zona Podu Roș), construcția impunătoare este înconjurată de spații verzi care atrag, în toate anotimpurile, un număr mare de trecători tineri și vârstnici, dornici să găsească în ambientul natural momente de relaxare.
Timpul petrecut în natură crește capacitatea de concentrare, nivelul de creativitate și abilitatea de socializare cu alte persoane. Astfel reușim să comunicăm mai bine cu noi înșine și să ne regăsim liniștea interioară.
SC SERVICII PUBLICE IAŞI SA prestează activități permanente de întreținere și reamenajare a zonei, iar în anul 2018 a realizat următoarele lucrări:

  • Scoaterea gardului viu îmbătrânit și degarnisit pentru aerisirea spațiului și deschiderea lui;
  • Plantarea materialului vegetal (arbuști și flori perene);
  • Amenajarea unui sistem de irigare automatizat care asigură necesarul de apă al materialului dendrofloricol;
  • Montare rulouri de gazon.

Rulourile de gazon au fost alese ca bază datorită calităţilor înalte de rezistenţă la tasare, situaţii atmosferice şi climatice extreme (temperaturi foarte ridicate/foarte scăzute, noxe, boli şi dăunători, secetă/excedent de umiditate, etc). Acestea îmbunătățesc calitatea vieții și reduc stresul, fiind și un filtru natural împotriva poluării.

Galerie Imagini


Proiecte la Final


Partenerii noştri

iasitvlife
focus